Πολυήμερη εκδρομή στους Μινωίτες!!

Ένα υπέροχο ταξίδι στον Μινωικό πολιτισμό, τον πρώτο ευρωπαϊκό πολιτισμό, έκαναν οι μαθητές/-τριες της Β Λυκείου του ΓΕΛ Βασιλικού με την πολυήμερη εκδρομή τους στο Ηράκλειο Κρήτης. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη 24/4/2024 έως την Δευτέρα 29/4/2024 και το πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις με ιδιαίτερο αρχαιολογικό, ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Την πρώτη μέρα ξεναγήθηκαν από έμπειρους ξεναγούς στη  Κνωσό , το μεγαλύτερο και το πιο λαμπρό ανάκτορο της εποχής και στη συνέχεια στο αρχαιολογικό μουσείο. Οι μαθητές είδαν τον θρόνο του Μίνωα, το δωμάτιο της βασίλισσας, τις περίφημες τοιχογραφίες, τα αγγεία, τις αποθήκες, το θέατρο, το υδραγωγείο. Την επόμενη μέρα ξεναγήθηκαν στην πόλη των Χανίων, τη Βενετία της Ανατολής και στο Ρέθυμνο, ενώ το Σάββατο στην πόλη του Ηρακλείου τους δόθηκε η δυνατότητα να προβούν στις αγορές τους σχετικά με τοπικά ξακουστά προϊόντα. Την τελευταία μέρα επισκέφθηκαν το εντυπωσιακό ενυδρείο CRETAquarium  στις Γούρνες Ηρακλείου και είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν  τη μαγεία του βυθού βλέποντας από κοντά χιλιάδες πλάσματα από μεγάλους καρχαρίες έως μικροσκοπικούς ιππόκαμπους και μέδουσες. Τελευταίος σταθμός η πόλη του Αγίου Νικολάου. Οι βραδινές τους εξορμήσεις ήταν σύμφωνες με την ηλικία τους και τις παραδόσεις του νησιού.

Η εκδρομή προσέφερε μοναδικές εμπειρίες στους μαθητές/-τριες, ενώ οι εντυπώσεις που αποκόμισαν ήταν άκρως θετικές. Ήταν μια ωραία εκδρομή χωρίς εντάσεις και παρεξηγήσεις, με ισορροπία ελεύθερου χρόνου και υποχρεωτικού προγράμματος που τους ικανοποίησε και άφησε σε όλους πολύτιμες αναμνήσεις. Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές/-τριες για την άψογη συμπεριφορά τους και τη συνεργασία τους. Ένα μεγάλο μπράβο και στους γονείς τους που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους και τους έδωσαν την ευκαιρία να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την πολυήμερη εκδρομή στην Κρήτη είναι αδιάψευστος μάρτυρας των ωραίων αναμνήσεων που δημιουργήθηκαν και τις οποίες οφείλουμε να διατηρήσουμε γιατί δεν μπορούμε να ξαναζήσουμε !!