Επίσκεψη Πυροσβεστικής στο ΓΕΛ Βασιλικού!


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 η επίσκεψη του Πυροσβεστικού Σώματος στο σχολείο μας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα του σχολείου για ενημέρωση των μαθητών /-τριών και εκπαιδευτικών σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών βρέθηκε κοντά μας.

    Ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, Αντιπύραρχος Βασίλης Κλωτσοτύρας έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση για τους τρόπους πρόληψης της πυρκαγιάς στο σπίτι ή στο δάσος . Συζήτησε με τους μαθητές /-τριες για την απόκτηση καλών πρακτικών σε καταστάσεις κινδύνου σε περίπτωση πυρκαγιάς και έλυσε απορίες τους. Παιδιά και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον την ενημέρωση.

   Ακολούθησε επίδειξη ενός πυροσβεστικού οχήματος και της χρήσης της πυροσβεστικής μάνικας. Οι μαθητές/-τριες ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα όταν κλήθηκαν να σβήσουν μια υποτιθέμενη φωτιά χειριζόμενοι την πυροσβεστική μάνικα! Έτσι μέσα από τη βιωματική προσέγγιση οι μαθητές/-τριες και οι εκπαιδευτικοί κατανόησαν τις δυσκολίες και τους κινδύνους του επαγγέλματος του Πυροσβέστη, καθώς και τη σημαντικότατη και σπουδαία προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών.

Ο Διευθυντής κ.Γιακουμίδης Κωνσταντίνος και το διδακτικό προσωπικό ευχαρίστησαν θερμά για την καταπληκτική ενημέρωση-επίδειξη, αλλά και για τη ζεστή προσέγγιση-επικοινωνία και την άριστη συνεργασία των πυροσβεστών προς τους μαθητές/-τριες. Πράγματι ήταν μια υπέροχη εμπειρία!!

Το σχολείο μας ευχαριστεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας, τον Διοικητή και όλο το Πυροσβεστικό Σώμα για την κοινωνική τους προσφορά και εύχεται καλή δύναμη στο σημαντικό έργο τους!!  Υποσχόμαστε ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς δε θα ξεχάσουμε να καλέσουμε το 199 (τηλέφωνο Πυροσβεστικής) ή το 112 (τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης) και το 166 (τηλέφωνο ΕΚΑΒ/Πρώτων Βοηθειών).