ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ Κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ Β΄ ΚΑΙ ΤΗΝ κα ΕΛΕΝΗ ΒΑΒΟΥΛΙΩΤΗ

Την Δευτέρα 06/11/2023 σε μια λιτή και απέριττη τελετή ονοματοδοσίας τιμήθηκαν από το ΓΕΛ Βασιλικού ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κκ. Χρυσόστομος ο Β΄ και η κ. Ελένη Βαβουλιώτη. 

Σε μια σεμνή τελετή η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μετονομάστηκε σε αίθουσα " Μητροπολίτη Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσοστόμου του Β΄" ως έμπρακτη αναγνώριση της συνδρομής και της συμβολής του σε θέματα που άπτονται της συνεργασίας που η τοπική Εκκλησία έχει με την εκπαιδευτική κοινότητα και ιδιαίτερα του πνευματικού-ποιμαντικού έργου και της νουθεσίας του, προς την νεολαία της γενέτειράς του.

Παράλληλα η αίθουσα αναγνωστηρίου μετονομάστηκε σε αίθουσα " Ελένης Βαβουλιώτη " ως ελάχιστη αναγνώριση της ενεργού πολίτισσας στα τοπικά δρώμενα, της άοκνης και εγκάρδιας υποστήριξης, της ατέρμονης προσφοράς και ευεργεσίας της προς το ΓΕΛ Βασιλικού.

Ο Δ/ντης του ΓΕΛ Βασιλικού κ. Κων/νος Γιακουμίδης προλογίζοντας τους προσκεκλημένους και τα τιμώμενα πρόσωπα αναφέρθηκε στην προσφορά τους στην τοπική κοινωνία και την παιδεία. Επεσήμανε ότι το ειλικρινές ενδιαφέρον τους και η αγάπη τους προς το ΓΕΛ Βασιλικού ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που ώθησε τον ίδιο και τον Σύλλογο των Διδασκόντων του Λυκείου στην ονοματοδοσία των χώρων του σχολείου και την απονομή τιμητικών πλακετών. 'Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δ/ντης " Τα μεγάλα ποτάμια δημιουργούνται από μικρά ρυάκια. Έτσι και το σχολείο μας φιλοδοξεί να είναι ένα μικρό ρυάκι που θα δώσει την δική του ώθηση και ροή στον πολιτισμό της περιοχής " . 

Στην τελετή παραβρέθηκαν: Ο Αντιδήμαρχος Ληλαντίων κ. Δημήτριος Σέρρας, ο σύμβουλος εκπαίδευσης παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου κ. Ιωάννης Θέμελης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Χαρίλαος Μωραΐτης , η κ. Ευαγγελία Παλαιολόγου πρόεδρος της σχολικής επιτροπής μονάδων Β/θμιας, η δικηγόρος κ. Στέλλα Βαβουλιώτη και ο κ. Αναστάσιος Λυμπέρης.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση στο γραφείο των Καθηγητών του σχολείου κατά την οποία δόθηκε για ακόμη μία φορά η δυνατότητα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας να μιλήσει για την αγάπη του Χριστού και αυτήν με την οποία τον περιέβαλαν οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό.