ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) των μελών του Συλλόγου αποτελείται από όλους τους γονείς των μαθητών κάθε σχολείου και από κηδεμόνες οι οποίοι έχουν οριστεί με δικαστική απόφαση. Στις Γενικές Συνελεύσεις δεν καλούνται μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη, αλλά όλοι οι γονείς, οι οποίοι ακόμα και κατά την έναρξη των εργασιών της, μετά την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους, μπορεί να γίνουν μέλη του συλλόγου και να υποβάλλουν υποψηφιότητα εκλογής στα όργανα που προβλέπονται.

Η Διεύθυνση του Σχολείου υποχρεούται να παραδίδει στο σύλλογο γονέων την κατάσταση με τα ονόματα των γονέων και τα στοιχεία επικοινωνίας. Στις διαδικασίες των Γ.Σ. και των αρχαιρεσιών, μπορούν να πάρουν μέρος και οι δύο γονείς, εφόσον έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (δύο συνδρομές).Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων, αποτελείται από όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους από τις αρχαιρεσίες των συλλόγων γονέων των σχολείων της ίδιας κοινότητας, του ίδιου δήμου ή του ίδιου δημοτικού διαμερίσματος.

Η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Γονέων αποτελείται από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των Ενώσεων Γονέων κάθε νομού ή νομαρχιακού διαμερίσματος. Η Γενική Συνέλευση της Α.Σ.Γ.Μ.Ε. αποτελείται από όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Γονέων όλης της χώρας. Οι Γενικές Συνελεύσεις συγκαλούνται σύμφωνα με όσα ορίζονται από το Καταστατικό. Η απαρτία στη Γ.Σ. ορίζεται από το Καταστατικό.