ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ « ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ »


Μαθητές της Α Λυκείου παρουσίασαν την Τρίτη 23 Απριλίου στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οδική ασφάλεια ». Η παρουσίαση έγινε στην ημερίδα που διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας με τίτλο  "Ημέρες Παρουσίασης Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων 22, 23 και 24  Απριλίου  2024". 

Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές διερεύνησαν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη όσον αφορά τα τροχαία ατυχήματα και τους θανάτους που οφείλονται στα τροχαία ατυχήματα. Επικεντρώθηκαν στους εφήβους και τους νέους και στους λόγους για τους οποίους τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν τη νούμερο 1 αιτία θανάτου τους. Συνέδεσαν τη φυσική με την πράξη και πραγματοποίησαν έρευνα με ερωτηματολόγια που δόθηκαν στους γονείς μαθητών. Ασχολήθηκαν με τις παράνομες κόντρες και τα ηλεκτρικά οχήματα μικροκινητικότητας, « πατίνια » και τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας που αφορά τη χρήση τους ενώ η μαθήτρια του τμήματος Α2, Μπουλίου Ευαγγελία δημιούργησε ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων (animation).

Οι μαθητές κλήθηκαν να κάνουν βιβλιογραφική  διαδικτυακή έρευνα, να πάρουν συνεντεύξεις, να υλοποιήσουν πειράματα, να πραγματοποιήσουν έρευνα, να ερμηνεύσουν και να παρουσιάσουν ερευνητικά δεδομένα, να παράγουν πολυτροπικό κείμενο. Συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους και ανέπτυξαν ποικίλες δεξιότητες. Το τελικό αποτέλεσμα μας ήταν ένα βίντεο διάρκειας 21 λεπτών.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας.

Οι Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί του  προγράμματος: Σκούλικα Νίκη, Ρίζου Νίκη, Κιουμουσίδου Μαρία, Στεργίου Γιάννα.