Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή μαθητών του ομίλου Αστροσωματιδιακής Φυσικής στην διημερίδα που οργάνωσε η ΣΘΕΤ του ΕΑΠ στην Πάτρα.


Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή ομάδας μαθητών/τριών του ομίλου Αστροσωματιδιακής Φυσικής στην διημερίδα που οργανώθηκε από το Εργαστήριο Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ στην Πάτρα το διήμερο 27/03/2024 και 28/03/2024. 

Την πρώτη ημέρα της ημερίδας τα παιδιά μας παρακολούθησαν ομιλίες σχετικά με την Σωματιδιακή και Αστροσωματιδιακή Φυσική καθώς και με την Κοσμική Ακτινοβολία, τους παρουσιάστηκε αναλυτικά η αρχιτεκτονική και η λειτουργία του επιταχυντή αδρονίων του CERN, ενώ έμαθαν να χειρίζονται το εργαλείο ανίχνευσης και ανάλυσης δεδομένων ΥΠΑΤΙΑ. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν ερευνητική εργασία με ανάλυση δεδομένων του επιταχυντή του CERN, ενώ σε τηλεδιάσκεψη με το CERN έγινε συζήτηση των αποτελεσμάτων και έθεσαν εύστοχα ερωτήματα σε ερευνητές. 

Την επόμενη ημέρα έγινε η παρουσίαση μέρους της εργασίας τους η οποία είναι σε εξέλιξη με θέμα την ανάλυση των δυνατοτήτων του λογισμικού παρακολούθησης του τηλεσκοπίου Κοσμικής Ακτινοβολίας μCosmics. 

 Αξίζουν πολλά-πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα που συμμετείχε και την αποτελούσαν οι μαθητές/τρίες.

  1. Γκαρίνου Αιμιλία
  2. Παπαστεφανή Άννα
  3. Καρκαλέτση Ελένη
  4. Καμπίτσας Γιώργος
  5. Λαγού Χρύσα
  6. Κολιοβέτα Σταματούλα
  7. Σιάνος Νικόλαος