Καταχειροκροτήθηκε η Χορευτική ομάδα του σχολείου!!!

Η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας εορτάστηκε την Παρασκευή 22/3/2024 πανηγυρικά στον προαύλιο χώρο του ΓΕΛ Βασιλικού, όπου οι μαθητές/-τριες επέδειξαν τη δεινότητα και τις δεξιότητές τους στον χορό. Οι μαθητές/-τριες στο σύνολό τους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και συνεργάστηκαν ως ομάδα με απόλυτο επαγγελματισμό υπό την καθοδήγηση της δραστήριας και έμπειρης εκπαιδευτικού Φυσικής αγωγής κας Βεντούρη Ελισσάβετ, την οποία έχει την τύχη το σχολείο να διαθέτει στο δυναμικό του φέτος.

Με διάθεση για προσφορά η κα Βεντούρη Ελισσάβετ ανέλαβε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης χορευτικής παράστασης δημοτικών τραγουδιών του 1821, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την επανάσταση και τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Τούρκου δυνάστη. Επιλέχθηκαν λεβέντικοι χοροί που είχαν άμεση σχέση με την Επανάσταση, όπως "Δέκα παλικάρια"- Χασαποσέρβικο, "Σαράντα παλικάρια"- Συρτό στα τρία, "Του Ανδρούτσου η μάνα"-Τσάμικος, "Να τανε το '21"- Χασάπικος, αλλά και παραδοσιακοί όπως"Ευβοιώτισσα- Συρτό νησιώτικο, "Καβοντορίτικος- Νότιας Καρυστίας και "Ικαριώτικος " που τιμούν την Εύβοια, τη Στερεά Ελλάδα και τα νησιά που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο την περίοδο της επανάστασης.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στους/-τις μαθητές/ -τριες όσο και στην εκπαιδευτικό Βεντούρη Ελισσάβετ για το άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.

                 Μέσα από το χορό και το τραγούδι μαθαίνουμε τον πολιτισμό και την ιστορία μας.