Το ΓΕΛ Βασιλικού δε μένει βουβό στην έμφυλη βία !

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την έμφυλη βία πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΛ Βασιλικού την Τετάρτη 3/4/2024 με σκοπό να ενημερωθούν οι μαθητές/-τριες κυρίως για τις αφανείς μορφές της, τη λεκτική, την ψυχολογική, τη σωματική βία, το φόνο.

Η δυναμική ψυχολόγος του σχολείου κα Καμινιώτη Σταυρούλα με αφόρμηση τα βίντεο "Βγάζουμε τα έμφυλα στερεότυπα από τη ζωή" και " Πες μου το φύλο σου να σου πω ποιος είσαι" διασαφήνισε μέσα από ένα χειμαρρώδη και αφοπλιστικό λόγο την έννοια του όρου "έμφυλη βία " , αναφέρθηκε στις μορφές της, ανέδειξε τα στοιχεία της κακοποιητικής σχέσης και δημιούργησε τις προϋποθέσεις ενός εποικοδομητικού διαλόγου με τους/τις μαθητές/-τριες της Α Λυκείου.

Μέσα από μια βιωματική δράση οι μαθητές/-τριες είχαν την ευκαιρία να διακρίνουν τι είναι κοινωνικό φύλο και τι βιολογικό, συζήτησαν κατά πόσο κάποιες διαδεδομένες απόψεις και αντιλήψεις είναι " Μύθος ή Πραγματικότητα" και οδηγήθηκαν σε χρήσιμα συμπεράσματα.

Οι μαθητές/-τριες κατανόησαν την ανάγκη αλλαγής στερεοτυπικών αντιλήψεων για τις σχέσεις των φύλων, καθώς και τη χρησιμότητα της ανάπτυξης των δεξιοτήτων για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την πρόληψη έμφυλων διακρίσεων και της βίας.