Εθιμοτυπική ποιμαντορική επίσκεψη του Μητροπολίτη Χαλκίδος!!!

Την Πέμπτη 11/4/2024 σύσσωμη η σχολική κοινότητα του ΓΕΛ Βασιλικού υποδέχθηκε έναν προσφιλή της καλεσμένο, τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο Β' , ο οποίος απευθυνόμενος διδακτικά στους/τις μαθητές/-τριες αναφέρθηκε στο "νόημα της Αναστάσεως σήμερα".

Ο ευπροσήγορος και προσηνής σεβασμιώτατος μητροπολίτης χρησιμοποιώντας γλαφυρά παραδείγματα ανέπτυξε ερμηνευτικά το αναστάσιμο απολυτίκιο "Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος", τον μυριόστομο επικολυρικό ύμνο της εκκλησίας που εκφράζει τη σωτηρία του ανθρώπου, τη νίκη της Αλήθειας και την ήττα του Ψεύδους. Μάλιστα με τη συμπλήρωση εκατό ετών από την έλευση του ιερού άφθαρτου και θαυματουργού σκηνώματος του οσίου Ιωάννου του Ρώσου από την Καππαδοκία στην Εύβοια, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης έκανε ιδιαίτερη μνεία στους πρόσφυγες εκείνους, που με αμέτρητες θυσίες και κάτω από θανατηφόρους κινδύνους, μετέφεραν από τις πατρίδες τους τα τίμια λείψανα χωρίς την αίσθηση ότι μεταφέρουν οστά αλλά με τη βεβαιότητα ότι οι άγιοι είναι ζωντανοί και ισχυροί προστάτες τους.

Στη συνέχεια οι μαθητές/-τριες ευχαρίστησαν τον σεβασμιώτατο ποιμενάρχη χαρίζοντάς του μια λαμπάδα που οι ίδιοι είχαν φτιάξει και σε μια κίνηση αντιπροσφοράς εκείνος τους μοίρασε ευλογίες και νηστίσιμα κεράσματα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του παρέδωσε ο ίδιος τις βεβαιώσεις συμμετοχής μαθητών/-τριών στη διημερίδα Αστροσωματιδιακής Φυσικής και της 20th INTERNATIONAL PARTICLE PHYSICS MASTERCLASSES 2024  της Διεθνούς Ομάδας Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου υπό την επίβλεψη των συντονιστών εκπαιδευτικών κου Τροχούτσου Παναγιώτη και κας Αμανατίδου Ιωάννας. Επιπλέον συνεχάρει τη μαθήτρια της Β Λυκείου Γκάρα Κερασία η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στο άλμα εις ύψος στη Β' φάση των σχολικών αγώνων που διεξήχθησαν στην Αθήνα και προκρίθηκε στον τελικό των πανελληνίων σχολικών αγώνων στις Σέρρες. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς που η χορευτική ομάδα του σχολείου είχε προετοιμάσει με την εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής την κα Βεντούρη Ελισσάβετ στον προαύλιο χώρο. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο αγαπητός συνάδελφος και διευθυντής του Λυκείου Ερέτριας κος Γιαννούλης Κωνσταντίνος.